بررسی و اولویت بندی زمینه های مشارکت و همکاری سازمانهای غیر دولتی در فعالیتهای ترویج توسعه منابع طبیعی از دیدگاه کارشناسان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور

نویسندگانالهام فهام- عنایت عباسی- زهره صرافی
نشریهجهاد
شماره صفحات۴۸-۶۰
شماره مجلد۲۷۷
نوع مقالهOriginal Research
تاریخ انتشار۱۳۸۶-۰۴-۳۱
رتبه نشریهعلمی - ترویجی
نوع نشریهچاپی
کشور محل چاپایران

چکیده مقاله

سازمانهای غیر دولتی زیست محیطی و منابع طبیعی که نمودی از مشارکت مردم هستند در دهه های اخیر با رشد قابل توجه در سطوح ملی و بین المللی توجه دست اندرکاران توسعه کشورها را به خود جلب کرده اند. با توجه به تجربیات و تأکیدات جهانی و تواناییهای این تشکلها در دسترسی به اقشار مختلف مردم و مقبولیت عمومی آنها بایستی از این ظرفیت عظیم برای ترویج و توسعه منابع طبیعی بهره گرفت. ولی به منظور استفاده بهینه و مطلوب از این تواناییها باید زمینههای مشارکت آنها در بخش منابع طبیعی با توجه به وظایف و اختیارات قانونیشان در عرصه های منابع طبیعی به طور دقیق و شفاف شناسایی شود. تحقیق حاضر با درک این ضرورت و با هدف بررسی و اولویت بندی زمینههای مشارکت سازمانهای غیر دولتی در ترویج و توسعه منابع طبیعی از دیدگاه کارشناسان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری انجام شده است. تحقیق از نوع توصیفی و با استفاده از فن پیمایش صورت گرفت جامعه آماری تحقیق شامل کلیه کارشناسان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور است که با سازمانهای غیر دولتی در ارتباط هستند. بنابراین با توجه به محدود بودن جامعه آماری مورد مطالعه از روش سرشماری استفاده شد که در مجموع ۴۸ نفر را در برگرفت. ابزار اصلی این تحقیق پرسشنامه است که روایی آن با کسب نظریات برخی از صاحب نظران در حوزه ترویج منابع طبیعی به دست آمد. پایایی پرسشنامه با استفاده از ضریب کرونباخ آلفا ۰/۷۸ است. در این تحقیق ضمن توصیف ویژگیها و مشخصات فردی نمونه های مورد مطالعه زمینه های مشارکت و همکاری سازمانهای غیر دولتی در منابع طبیعی اولویت بندی شده است بر این اساس شش زمینه همکاری سازمانهای غیر دولتی به ترتیب اولویت عبارت اند از الف تهیه نشریات و اطلاع رسانی ب آموزش و فرهنگ سازی ، ج) برگزاری همایش سمینار و کارگاههای آموزشی د) جلب مشارکت مردم (۰) توسعه فضای سبز و درختکاری و مطالعه و انجام طرحهای پژوهشی و تحقیقاتی در زمینه منابع طبیعی در بخش دیگری از تحقیق گویههای معرف هر یک از زمینه های همکاری فوق بررسی و اولویت بندی شدند.

لینک ثابت مقاله

متن کامل مقاله