مروری بر ترکیبات شیمیایی و کاربردهای عناب در طب سنتی

نویسندگانمهدی ابراهیمی - محسن پویان - حسین راغ آرا - طیبه شاهی - ساره حسینی - سکینه کهنسال واجارگاه
نشریهمجله ترویجی زرشک و عناب
شماره صفحات26
صفحه پايان37
نوع مقالهFull Paper
تاریخ انتشار2019
رتبه نشریهعلمی - ترویجی
نوع نشریهچاپی
کشور محل چاپایران

چکیده مقاله

گونه Ziziphus jujuba Mill.  یکی از مهمترین گونه های خانواده Rhamnaceae جهت تولید میوه عناب شناخته شده است. عناب بومی چین قدمتی بیش از 4000 سال دارد و به طور وسیعی در اروپا، جنوب و شرق آسیا و استرالیا گسترش یافته است. در این تحقیق سعی شده است تا به امرور جدید ترین منابع علمی به بررسی ترکیبات شیمیایی و کاربردهای عناب در طب سنتی پرداخته شود. بر اساس نتایج مطالعات صورت گرفته، میوه عناب منبع مهمی از مواد فعال بیولوژیکی با ارزش غذایی و دارویی بالایی است. ترکیبات فنولیک، اسیدهای تری ترپنیک، پلی ساکاریدها، آلفاتوکوفرول، کاروتن و ویتامین C از جمله مهمترین مواد فعال بیولوژیک شناخته شده در عناب هستند. عناب منبع بسیار خوبی از منیزیوم، فسفر، پتاسیم، سدیم و روی نیز به حساب می‌آید. استفاده از اندام‌های مختلف عناب مانند ریشه، پوست، شاخه، برگ و میوه آن در طب گیاهی ایران و دیگر کشورها برای درمان بسیاری از امراض و بیماری‌ها از جمله جلوگیری از تب، ترمیم زخم، قطع اسهال، تسکین درد، تقویت مو، تصفیه خون، رفع بی خوابی، درمان سرماخوردگی، درمان بیماری‌های زنان، درمان بیماری‌های پوستی، رفع التهاب، درمان بیماری‌های کبد و کلیه، بهبود آسم و تنگی نفس، درمان خونریزی و بهبود درد مفاصل مرسوم بوده است.

لینک ثابت مقاله

tags: بیماری تسکین درد درمان میوه