نویسندگان | طیبه شاهی - محسن پویان - مهدی ابراهیمی - ساره حسینی - حسین راغ آرا |
---|---|
نشریه | مجله ترویجی زرشک و عناب |
شماره صفحات | ۹ |
صفحه پايان | 20 |
شماره مجلد | ۲ |
نوع مقاله | Full Paper |
تاریخ انتشار | ۲۰۲۰ |
رتبه نشریه | علمی - ترویجی |
نوع نشریه | چاپی |
کشور محل چاپ | ایران |
چکیده مقاله
امروزه استفاده از پوششهای خوراکی یکی از روشهای جدید برای افزایش زمان ماندگاری میوهها و سبزیها میباشد. فیلمها و پوششهای خوراکی باعث کاهش افت رطوبت، کاهش تبادل گازی و افزایش عمر نگهداری میوهها و سبزیها میشوند. عناب، یکی از محصولات راهبردی خراسان جنوبی و دارای ترکیبات زیستفعال زیادی میباشد. با توجه به حساس بودن میوه تازه عناب به شرایط محیطی و امکان رشد انواع قارچ و کپک روی آنها، این محصول در معرض آسیب جدی قرار دارد. از این رو حفظ ارزش تجاری و ترکیبات موثره عناب در طی نگهداری دارای اهمیت زیادی است. پوششها و فیلمهای خوراکی از طریق کاهش سرعت تنفس، مهار رشد قارچها و به تاخیر انداختن سرعت پیری از طریق کاهش تولید اتیلن و CO2، باعث افزایش زمان ماندگاری و کنترل فساد عناب میشوند. در این مقاله نتایج تحقیقات مختلف تاثیر کاربرد پوشش های خوراکی کیتوزان، پوششهای خوراکی حاوی ترکیبات عملگرا، کلسیم کلرید، اسانس و نانوپوششها بر افزایش زمان ماندگاری عناب تازه مورد بررسی قرار گرفت.