بسته بندی و افزایش زمان ماندگاری عناب تازه با استفاده از فناوری اتمسفر اصلاح شده

نویسندگانطیبه شاهی - مهدی ابراهیمی - محسن پویان - فرحناز کرمی
نشریهمجله ترویجی زرشک و عناب
شماره صفحات۱۹
صفحه پايان25
شماره مجلد۵
نوع مقالهFull Paper
تاریخ انتشار۲۰۲۰
رتبه نشریهعلمی - ترویجی
نوع نشریهچاپی
کشور محل چاپایران

چکیده مقاله

عناب یکی از محصولات مهم خراسان جنوبی است که ارزش خوراکی و دارویی زیادی دارد. یکی از مصارف عناب، میوه تازه آن است. ویژگی­های ظاهری و خصوصیات تغذیه­ای عناب، پس از برداشت و در زمان نگهداری و فروش به صورت تازه، به دلیل استفاده نکردن از فناوری­های مناسب و کوتاه بودن مدت زمان انبارداری، به شدت افت می­­کند. از این رو، استفاده از فناوری­های جدید و مناسب، برای کاهش خسارات ناشی از فساد میکروبی و شیمیایی در طی انبارداری ضروری به نظر می­رسد. یکی از تکنولوژی­های کارآمد، کاربردی و صنعتی استفاده از "اتمسفر اصلاح شده (MAP) و تحت خلا  می­باشد. این تکنولوژی با اصلاح اتمسفر بسته­بندی باعث کنترل شدت تنفس در میوه و تاخیر در افت کیفیت شده و باعث حفظ بهتر میوه تازه می­شود. تحقیقات مختلفی در مورد استفاده از  MAPجهت استفاده در نگهداری عناب، انجام شده است. در این مقاله، اهمیت و نقش اتمسفر اصلاح شده در تحقیقات مختلف مورد بررسی قرار گرفته ­است. نتایج این بررسی­ها نشان می­دهد که اتمسفر اصلاح شده و خلا می­تواند باعث افزایش زمان ماندگاری عناب تازه نسبت به اتمسفر معمولی شود و خسارات ناشی از ضایعات را کاهش دهد. با توجه به اینکه این تکنولوژی در دسترس بوده و در بسیاری از میوه ­ها به صورت صنعتی به کار رفته ­است، استفاده از آن برای بسته­بندی عناب می­تواند موثر باشد.

لینک ثابت مقاله

tags: اتمسفر اصلاح شده انبارمانی ترکیبات شیمیایی خلا عناب تازه