نویسندگان | طیبه شاهی - مهدی ابراهیمی - محسن پویان - فرحناز کرمی |
---|---|
نشریه | مجله ترویجی زرشک و عناب |
شماره صفحات | ۱۹ |
صفحه پايان | 25 |
شماره مجلد | ۵ |
نوع مقاله | Full Paper |
تاریخ انتشار | ۲۰۲۰ |
رتبه نشریه | علمی - ترویجی |
نوع نشریه | چاپی |
کشور محل چاپ | ایران |
چکیده مقاله
عناب یکی از محصولات مهم خراسان جنوبی است که ارزش خوراکی و دارویی زیادی دارد. یکی از مصارف عناب، میوه تازه آن است. ویژگیهای ظاهری و خصوصیات تغذیهای عناب، پس از برداشت و در زمان نگهداری و فروش به صورت تازه، به دلیل استفاده نکردن از فناوریهای مناسب و کوتاه بودن مدت زمان انبارداری، به شدت افت میکند. از این رو، استفاده از فناوریهای جدید و مناسب، برای کاهش خسارات ناشی از فساد میکروبی و شیمیایی در طی انبارداری ضروری به نظر میرسد. یکی از تکنولوژیهای کارآمد، کاربردی و صنعتی استفاده از "اتمسفر اصلاح شده (MAP) و تحت خلا میباشد. این تکنولوژی با اصلاح اتمسفر بستهبندی باعث کنترل شدت تنفس در میوه و تاخیر در افت کیفیت شده و باعث حفظ بهتر میوه تازه میشود. تحقیقات مختلفی در مورد استفاده از MAPجهت استفاده در نگهداری عناب، انجام شده است. در این مقاله، اهمیت و نقش اتمسفر اصلاح شده در تحقیقات مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج این بررسیها نشان میدهد که اتمسفر اصلاح شده و خلا میتواند باعث افزایش زمان ماندگاری عناب تازه نسبت به اتمسفر معمولی شود و خسارات ناشی از ضایعات را کاهش دهد. با توجه به اینکه این تکنولوژی در دسترس بوده و در بسیاری از میوه ها به صورت صنعتی به کار رفته است، استفاده از آن برای بستهبندی عناب میتواند موثر باشد.
tags: اتمسفر اصلاح شده انبارمانی ترکیبات شیمیایی خلا عناب تازه