نویسندگان | معضومه مهربان سنگ آتش - رضا گاراژیان - محمد حسین حدادخداپرست - محمدباقر حبیبی نجفی - شهرام بیرقی طوسی |
---|---|
نشریه | مجله علوم و صنایع غذایی ایران، دانشگاه تربیت مدرس |
شماره صفحات | ۲۳ |
صفحه پايان | 31 |
نوع مقاله | Full Paper |
تاریخ انتشار | ۲۰۰۷-۱ |
رتبه نشریه | ISI |
نوع نشریه | چاپی |
کشور محل چاپ | ایران |
چکیده مقاله
هر چند استفاده از گیاهان تیره نعناع به عنوان چاشنی یا ادویه در غذاهای مختلف و همچنین در معالجه بیماریهای گوارشی و ویروسی از دیرباز در ایران متداول بوده است و به عنوان مثال م یتوان به استفاده از گیاه کاکوتی کوهی به همراه ماست برای اهداف مذکور اشاره نمود ولی مطالعات و تحقیقات محدودی در خصوص اثرات متقابل حضور این ترکیبات و فعالیت باکتریهای آغازگر ماست انجام گرفته است. این پژوهش به منظور ارزیابی اثر گیاه کاکوتی کوهی بر فعالیت باکتریهای آغازگر 250 و 500 میکروگرم برلیتر) و همچنین ،125 ، ماست انجام شد. برای این منظور نمون ههای مختلف ماست معمولی بهم نزده همراه با غلظتهای مختلف اسانس ( 0 2000 و 4000 میکروگرم برلیتر) تهیه گردید و زنده مانی باکتریهای آغازگر در طول نگهداری ماست در 4 درجه سانتیگراد طی فواصل ،1000 ، عصاره کاکوتی کوهی ( 0 زمانی مشخص مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که تعداد باکتریهای آغازگر در همه نمون ههای ماست در طول نگهداری کاهش معن اداری داشت. زنده مانی با نمونه های شاهد اختلاف معنا داری نداشت. زنده مانی باکتریهای آغازگر در ( P<0/ باکتریهای آغازگر در نمون ههای حاوی اسانس کاکوتی کوهی در سطح( 01 .(P<0/ بالاترین غلظت عصاره کاکوتی کوهی ( 4000 میکروگرم در لیتر)، از روز هفدهم به بعد کاهش معناداری نشان داد ( 01