EN عنوان مقاله | Evaluation of Microbiological Contamination Sources on Swelling of Iranian Yoghurt Drink during Production Processes |
---|---|
نویسندگان | معصومه مهربان سنگ آتش -محبوبه سرایی جماب - رضا گاراژیان - ریحانه نوربخش - فرحناز قلاسی - امیر صالح وثوق - محمد محسن زاده |
نشریه | مجله پژوهش های علوم و صنایع غذایی |
شماره صفحات | ۴۵ |
صفحه پايان | 56 |
نوع مقاله | Full Paper |
تاریخ انتشار | ۲۰۱۱-۹ |
رتبه نشریه | ISI |
نوع نشریه | چاپی |
کشور محل چاپ | ایران |
چکیده مقاله
از معایب دوغ که باعث کاهش زمان ماندگاری و بازار پسندی آن می گردد تغییر عطر وطعم و بادکردگی محصول در اثر فعالیت میکروارگانیسم ها می باشد. این پژوهش با هدف تعیین منابع آلودگی میکروبی در طول تولید دوغ در سه کارخانه فرآورده های لبنی واقع در شهر مشهد انجام شد. نمونه ها از 16 نقطه کنترلی مختلف از ابتدا تا انتهای خط تولید جمع آوری شد. نمونه برداری در سه زمان از هر کارخانه انجام گردید. آزمونهای میکروبی نمونه ها برای تعیین شمارش کلی میکروارگانیزم های هوازی، کلی فرم ها، باکتریهای سرماگرا، باکتریهای لاکتیک اسید و مخمرها مطابق استاندارد های ملی انجام گردید.