ارزیابی منابع آلودگی میکروبی موثر بر بادکردگی دوغ ایرانی در طول فرآیند تولید

EN عنوان مقالهEvaluation of Microbiological Contamination Sources on Swelling of Iranian Yoghurt Drink during Production Processes
نویسندگانمعصومه مهربان سنگ آتش -محبوبه سرایی جماب - رضا گاراژیان - ریحانه نوربخش - فرحناز قلاسی - امیر صالح وثوق - محمد محسن زاده
نشریهمجله پژوهش های علوم و صنایع غذایی
شماره صفحات۴۵
صفحه پايان56
نوع مقالهFull Paper
تاریخ انتشار۲۰۱۱-۹
رتبه نشریهISI
نوع نشریهچاپی
کشور محل چاپایران

چکیده مقاله

از معایب دوغ که باعث کاهش زمان ماندگاری و بازار پسندی آن می گردد تغییر عطر وطعم و بادکردگی محصول در اثر فعالیت میکروارگانیسم ها می باشد. این پژوهش با هدف تعیین منابع آلودگی میکروبی در طول تولید دوغ در سه کارخانه فرآورده های لبنی واقع در شهر مشهد انجام شد. نمونه ها از 16 نقطه کنترلی مختلف از ابتدا تا انتهای خط تولید جمع آوری شد. نمونه برداری در سه زمان از هر کارخانه انجام گردید. آزمونهای میکروبی نمونه ها برای تعیین شمارش کلی میکروارگانیزم های هوازی، کلی فرم ها، باکتریهای سرماگرا، باکتریهای لاکتیک اسید و مخمرها مطابق استاندارد های ملی انجام گردید.

متن کامل مقاله