بررسی امکان تولید بستنی سین بیوتیک با استفاده از فیبر حاصل از ضایعات چغندرقند و باکتری بیفیدوباکتریوم بیفیدوم BB-۱۲.

نویسندگانمعصومه مهربان سنگ آتش - الهام مهدیان - رضا کاراژیان - طاهره واقعی
نشریهپژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
شماره صفحات۱۱۵
صفحه پايان 128
نوع مقالهFull Paper
تاریخ انتشار۱۳۹۸
رتبه نشریهISI
نوع نشریهچاپی
کشور محل چاپایران

چکیده مقاله

 تفاله چغند رقند در فرایند استخراج قند به عنوان پسماند فرایند محسوب می شود و به مصرف غذای حیوانات می رسد اما این ترکیب منبعی غنی از فیبر رژیمی است که علاوه بر فراوانی, ارزان نیز می باشد. در این تحقیق تاثیر افزودن فیبر حاصل از ضایعات چغندر قند در مقادیر صفر, 0.7, 1.5 و 2 درصد بر خصوصیات رئولوژیکی و فیزیکوشیمیایی و همچنین قابلیت زنده مانی باکتری بیفیدوباکتریوم بیفیدوم BB-12 در مدت 60 روز در دمای 18- درجه سانتی گراد در بستنی مورد بررسی قرار گرفت. مخلوط همه نمونه ها دارای رفتار رقیق شونده با برش بوده و ویسکوزیته آنها با افزایش آهنگ برشی کاهش یافت. استفاده از فیبر چغندر و افزایش مقدار آن منجر به افزایش ضریب قوام و ویسکوزیته ظاهری و کاهش شاخص رفتار جریان مخلوط نمونه ها گردید. مقاومت به ذوب نمونه های بستنی با افزایش مقدار فیبر افزایش یافت. افزایش درصد فیبر در ترکیب بستنی اثر مشخصی بر بهبود قابلیت زنده مانی سلول های بیفیدوباکتریوم بیفیدوم BB-12 در اثر فرایند انجماد نداشته اما تعداد سلول های زنده در پایان دوره نگهداری در نمونه های حاوی مقادیر بالاتر فیبر بیشتر بود. ارزیابی حسی نمونه ها نیز نشان داد که کاربرد فیبر چغندر تا سطح 0.7 درصد از نظر ویژگی های حسی مورد پذیرش می باشد.