مروری بر خواص درمانی و موارد منع میخک از منظر طب ایرانی و مطالعات رایج

نویسندگانسیدعلی نادر دهقانی الوار ، مریم شجاعی فر سیده فاطمه قوامی
همایشهشتمین کنفرانس بین المللی علوم کشاورزی، گیاهان دارویی و طب سنتی
تاریخ برگزاری همایش۱۴۰۳/۱۲/۲۴
محل برگزاری همایشگرجستان
نوع ارائهپوستر
سطح همایشبین المللی

چکیده مقاله

 

چکیده :

میخک یا قرنفل با نام علمی syzygium aromaticumو با نام انگلیسی Clove گیاهی است ازخانواده (Caryophylaceae) است. میخک در طب سنتی با نام قرنفل، فرنجمشک با طبیعت گرم و خشک واز خواص آن فرح‏افزا و مقوى دماغ، ذهن و فکر مى‏باشد. با توجه به خواص و کاربردهای بیشمار این مفرده در طب سنتی و مطالعات رایج و ضرورت انتشارآن، این مقاله به صورت مروری نگارش شده است. بر اساس نتایج یدست آمده در مجموع 8069 مقاله در پایگاه داده های ملی و بین المللی مرتبط با عنوان موجود بود. نتایج نشان می دهد همه خواص و موارد منع مصرف گیاه میخک که در طب سنتی ایرانی آمده است در مطالعات رایج هم مورد تایید قرار گرفته است. خواص بی حس کنندگی، ضد التهابی، نگه دارندگی، ضد درد، پیشگیری و درمان بیماریهای کبدی، ضد سرطانی، ضد افسردگی، ضد قارچی، درمان بیماریهای قلبی و عامل کلاژن ساز از مهمترین خواص و مواردی چون ایجاد زخم، عامل خون ریزی، افزایش دهنده دمای بدن و مشکلات جنسی از مهمترین موارد منع مصرف این گیاه دارویی است که هم در طب سنتی و هم در مطالعات رایج به آن اشاره شده است.

کلمات کلیدی:

میخک ، قرنفل ، خواص درمانی ، موارد منع مصرف ، مطالعات رایج ، طب سنتی

 

فایل چکیده مقاله