بررسی قابلیت‌های کارآفرینی دانشجویان آموزشکده‌های کشاورزی استان تهـران و تـأثیر آن بر نیت کـارآفرینی

نویسندگانالهام فهام- سید محمود حسینی- امیرکیوان درویش
همایشچهارمین کنگره علوم ترویج و آموزش کشاورزی و منابع‌طبیعی ایران
تاریخ برگزاری همایش۱۳۹۱-۰۶-۲۹
محل برگزاری همایشتهران
نوع ارائهسخنرانی
سطح همایشملی

چکیده مقاله

پژوهش حاضر، به منظور بررسی قابلیت های کارآفرینی دانشجویان آموزشکده‌های کشاورزی استان تهران و تأثیر آن بر نیت کارآفرینی آن ها صورت گرفته است. جامعه آماری پژوهش، شامل دانشجویان سال آخر آموزشکد‌ه‌های کشاورزی استان تهران بوده است که با استفاده از فرمول کوکران و و روش نمونه گیری تصادفی متناسب، 90 نفر، به عنوان نمونه انتخاب شدند. شایان ذکر است، تمرکز پژوهش، بر مرحله تصمیم برای ایجاد یک کسب و کار یا نیت کارآفرینی بوده است. نتایج پژوهش در بخش توصیفی، بیانگر میزان هر یک از قابلیت های کارآفرینی شامل ریسک پذیری، خودکارآمدی کارآفرینانه، نگرش به رقابت، نگرش به ارزش پول برای فرد، نگرش به خودگردانی، نگرش به سهم اجتماعی کارآفرین، انگیزه پیشرفت، استنباط از مطلوبیت کار، ارزشگذاری اجتماعی (هنجارهای ذهنی) و کنترل رفتار کارآفرینی درک شده، می باشد. همچنین در بخش آمار استنباطی، ماتریس همبستگی قابلیت‌های کارآفرینی و اثر متغیرهای مذکور بر نیت کارآفرینی دانشجویان، بررسی شده است.

فایل چکیده مقاله

کلید واژه ها: خوداشتغالی، قابلیت کارآفرینی، نیت کارآفرینی